Yapısal kablolama,

Data ( bakır ve fiber) , ses, Şebeke, UPS ve güvenlik sistemi sinyallerinin düzgün şekilde iletimini sağlamak üzere yapılan ve bu sistemleri tek bir çatı altında toplayarak yönetebilmeye ve gerektiğinde genişletmeye imkan sağlayan bir altyapı çalışmasıdır. Yapısal kablolama ile kurumların en önemli ihtiyaçlarından biri haline gelen veri ve enerji iletiminin, sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi hedeflenmektedir.

Cat5, Cat5E, Cat6 ve Fiber Optik Multimode Singlemode yapısal altyapı kablolama projelerinde, anahtar teslim sistem çözümlerini, marka sertifikasyonlu uzman enstalasyon ekiplerimizle sunuyoruz. Fiber optik sonlandırma, OTDR, Class D, Class E Data Testlerini, Proje öncesi ve sonrası mühendislik çalışmalarımızla birlikte, en uygun, en efektif çözüm analizleri halinde size sunuyoruz.

KNX olarak yeni veya mevcut lokasyonunuzdaki altyapı kablolama, rack kabin düzenleme, rack kabin kurulum, patch panel sonlandırma, patch panel düzenleme, server kabinet kurulumu, sunucu odası kurulumları, rack kabin dizaynı, kabinet patch panel internet kablo çekim işlemleri, router kurulumu, switch kurulumu kurulumu ve kablo sonlandırma işlemlerinizi gerçekleştiriyoruz.

Network Bileşenleri

Network, birden fazla bilgisayarın veri paylaşımları için kurulmuş sistem için verilen ada denmektedir. Şebeke veya ağ olarak da adlandırılan network, kablolu ve kablosuz olarak kurulmaktadır. Kablolu network fiber optik kablolar gibi bağlantılarla bilgisayarları birbirine bağlamaktadır. Kablosuz network sisteminde ise, erişim noktası adı verilen cihazlara antenle ulaşılarak, sistem çalışmaktadır. Network kurulumunda; aktif ve pasif bileşenler bulunmaktadır.

Pasif Network Bileşenleri Nelerdir?

Network sistemi kurulurken kullanılan pasif bileşenler şunlardır;

Kabinet: kabinet aynı zamanda network dolabı olarak da adlandırılmaktadır. Yer ve duvar tipleri (19 inç) bulunmaktadır. İçinde elektrik prizleri ile havalandırma bulunur ve metal bir kutudan oluşur.
Organiser: dikey ve yatay kabloları, içindeki kancalarla düzenleyen aksesuardır.
Patch panel: bir nevi aktarma panosu olan bu kutuda 24 veya 48 adet port bulunmaktadır. Aktif cihaz ile kullanıcı arasındaki irtibatı sağlayan kablolara burada kodlama yapılabilmektedir.
Patch cord: veri iletişimini sağlayan 1, 2, 3, 4 ve 5 m uzunluklarında bulunan aktarma kablolarıdır (cihaz ile aktarma panosu arasında).
Kablo: saf cam bir ipten oluşan ve kullanım ile kategorilerine göre değişen çeşitlerdeki uzak mesafeler için veri aktarımı amaçlı kablolarıdır.
Kanal: kabloların güvenliğini sağlarlar, alüminyum veya metalden yapılmıştır.
Priz: data kablosu ile kullanıcının cihazının birleştiği ekipmandır (duvara da monte edilebilir).
Terminasyon kutusu: fiber optik kabloların sonlandırıldığı kutulardır.

Aktif Network Bileşenleri Nelerdir?

Network sisteminde bulunan aktif bileşenler şunlardır;

Server (sunucu)
NIC kartı: bilgisayarlardan ağ ortamına aktarılacak bilgileri hazırlar
Hub: bilgisayarlara paylaşım yolu sunar (8, 12, 16, 24 ve 48 portlu)
Switch: bilgisayarlardan gelen verileri, filtreleme yapıp sadece alacak bilgisayara gönderen cihazdır
Repeater: aldığı verileri temizleyip tekrar yayınlayan cihazdır
Bridge: iki IP veya TCP’yi birbirlerine bağlayan donanımdır
Router: en iyi yolu seçebilen, yönlendirme cihazıdır
Firewall (güvenlik duvarı)
Gateway: diğer ağlara geçişi sağlar

Diğer Hususlar

Network kurulumlarında, ihtiyaç ve kullanılacak bilgisayar ile güvenlik seviyesi göz önüne alınarak, aktif ve pasif network bileşen sayıları ve boyutları değişebilmektedir. Bu değişiklik, kablolu ve kablosuz network kurulumları için de farklı olmaktadır.

Data Altyapı sistemlerinde kullandığımız ürünler,

– Hcs         – Etk                  – Oring

– Dijitus    – Ods                 – Amp

– D-Link    – Hp                  – Cisco

– Dahua     – Hikvision      – Ruijie

– Reyee

Data Altyapı Sistemi ihtiyacınıza göre;

  • Kablo etiketleme
  • Kablo test ve arıza tespiti
  • Switch/ Router değişim ve kurulumu
  • Sistem odası kurulumu
  • IP Dect telefon sistemi kurulumu
  • Analog telefon santrali kablolama
  • Sistem odası taşıma
  • Wifi /Kablosuz ağ kurulumu